Montepulciano
Bildet inngår i albumet Toscana mai 2005 - Skisser fra Toscana.
Noen klisjeer og noen med et forhåpentligvis mer personlig preg.
Utstyr
  • Nikon Nikon D70
  • Nikon Nikkor 70-200 mm f/2,8 G-AFS ED-I
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger288
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_144483} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Jorunn E.

Takk for kommentar på bildet mitt! Likte komposisjonen, men kunne kanskje kuttet litt til høyre så buen blir fullført, vet ikke helt! Du kunne hatt litt mer kontraster.. Ønsker og reise til Toscana jeg!

Jorunn :)
Inger-Lise S.

Hei Steinulf! Det er fint å få se dine reiseskildringer. He er fin komposisjon,syns jeg. Jeg ser 2 flekker på objektivet, mende er joi bareå klone bort. Jeg syns det er nok kontrast...

Inger-Lise
Hege J.

Hei Steinulf!
Jeg følger spent med på disse reisedokumentasjonene dine...
Her har du nok et interessant bilde fra dette særegne distriktet.
Komposisjonsmessig liker jeg formen som åsen danner i bildeflaten. Interessant også å studere arkitekturen.
Litt mye himmel etter min smak. ;-)

Mvh Hege
Stine J.

Hei Steinulf,

Et fint bilde til reisedokumentasjonen din. Komposisjonen er fin, men lyset litt hardt. Ser ut som et flott sted dette. :-)

mvh Stine
Roger K.

Hei Steinulf!
Flott reiseskildring du viser. Lever seg fint inn i din tur. Så til bilde så er jeg enig med Hege som vil ha mindre himmel. Tror absolutt det har noe for seg her. Lyset nevnes og kan vel føle det litt hardt jeg også, men jeg sitter nok på en litt lys skjerm og er nok årsaken.
Ser på passeringen av mesteparten av bebyggelsen som er på toppen av åsen. Er det noen grunn til av den ble plassert slik? Kommer noen hus lengre ned i lia og kanskje i den senere tid satt opp. Byggematerialet er og blir stein ser jeg.

Mvh RK
Steinulf L.

De bygde på toppene for å verne seg mot fiender. Mange av disse landsbyene stammer fra romertiden og tidligere.

Synes den høye luftige himmelen hører med. Ja, lyset er hardt midt på dagen. Et dilemma...
Jan Frode A.

Midt på dagen er nok ikke det mest gunstige mht lys. Allikevel syntes jeg du har fått et brukandes flott lys og stemning i bildet.
Jeg lar meg fasinere av dette landskapet, med bygningene langs åskammene.
Den høye himmelen faller i alle fall i smak hos meg. Jeg syntes et slikt luftrom kler bildet og landskapet.

Du presenterer mye snadder fra Toscana, både for øyne, og ikke minst i det forrige bildet, for gane :-)

mvh Jan Frode
Nikolai E.

Jeg tenkte først at himmelen kunne kuttes helt ned til toppen av åsen. Men så kom jeg på at den høye himmelen kan ha noe symbolsk i bildet; en streben mot høyden, kanskje for å vise at det er høyt opp. Egentlig en fin komposisjon som jeg etter å ha sett bildet gjentatte ganger, ikke ville gjort noen forandringer på.
Inger Hilde F.

For et flott landskap! -og koselige gamle bygninger. Syns dette er et fint tilskudd i denne serien din. Den tingen som stikker opp i høyre hjørne tar forresten for mye oppmerksomhet. Ville derfor ha kuttet litt i det hjørnet. Syns himmelen kan være slik den er.

mvh Inger Hilde
Nikolai E.

Etruskerne som regjerte i Toscana før romertiden, anla alltid sine festningsbyer på toppen av en ås. Montepulciano er et godt eksempel i så måte, Volterra (by lenger nord) er et ennå bedre. Dette bølgende toscanske landskapet er som skapt til formålet; byene var lette å forsvare, men det var også naturlig å anlegge bosettningene på et høydedrag; god utsikt, lett å få øye på for farandes folk. Sånn sett kan bildet ditt stå som et ekspempel på en typisk etruskerby, men det mangler noen detaljer, spesielt forsvarsmuren som omkranser byen. Den ser vi ikke her. Hadde det ikke vært for kirkebygget som vi ser nede til venstre, kunne bildet vist et nesten hvilket som helst toscansk landskap. Vi ser omtrent ingenting av byen Montepulciano. Bildets tittle er enten bortkastet, eller nødvendig for å vite hvor bildet er tatt. Spørs hvordan man ser på bildet. Altså, denne kirken, San Biagio, er et landemerke. En arkitektonisk perle av et kirkebygg. Innviet i 1529. Jeg hadde gleden av å besøke den for et par år siden.

Teknisk sett, det virker som komprimeringen er ganske hard, se bare på sypressene nede til venster og oppe til høyre, langs åskanten. De virker hakkete.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu