Traktor-egg
Tester mitt nye Sony Alpha 77. Denne gangen med skarpt motlys. Ingen utbrendt lys midt i sola, men litt på høyballen nermest. Det fikset jeg med photoshop og skrudde ned litt på høylyset.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-06-15 23:50:07
    Versjon #2
Utstyr
  • Sony SLT A77
  • Sigma 20 mm DG EX
  • Brennvidde20mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger81
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_594046} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Lars-Anders M.

Spennende motlys bild Fint med traktor egen plassert i landskapet.
Roar K.

Utbrenningen avsola her er svært skarp og kantete. Jeg synes den trekker for mye oppmerksomhet i negativ retning. Hvis du klarte å klone inn fra det omkringliggende og få det pent så ville nok det være en genistrek. Hvis ikk så ville jeg nok ha kutta til høyre for utbrenningen med et lite kompensasjonskutt oppe og nede for å beholde formatet - og for å ha nevnt det så holder jeg meg til originalen.
Jeg lærer også av å forsøke meg på andres bilder så jeg forsøkte. Oppe tok jeg noe sånt som 3,5 cm. Sett i høyrekanten så endtre jeg opp Ca. 1 cm over den øverste skydiagonalen. Nede kutta jeg rett på oversiden av din signatur. Deretter forstørra jeg til den høyde du har her = 690 piksler. Til slutt kompenserte jeg med to klikk på sharpen. Kanskje kan du kutte enda mer oppe og nede. Bivirkningen her er at haloen langs åsen i bakgrunnen forstrekes og vil skaffe deg en helvetes pirkejobb å bli kvitt.
Nå har jeg gitt deg noe å gå ut fra så hvis du har lyst til å prøve og kanskje komme fram til et annet resultat enn meg så har du det.

Roar
Trygve B.

Det var et tøft bilde. Jeg likte godt disse traktor-ballene. De ga perspektiv og dybde til bildet. Jeg er ikke så opptatt med om det er litt utbrennning. Viktig for meg er om bildet gir noe. Det gjorde dette bildet. Mvh Trygve
Lars Morten B.

Takk for hyggelige kommentarer Lars, Roar og Trygve. Roar: Som beskrevet under bildet er det ingen utbrenning i sola. Jeg trodde det ble det, så jeg åpnet raw-filen og sjekket med histogram. Det var litt utbrenning på høyballen nermest, men det ble fjernet ved å skru ned på høylyset. Jeg ser kantene du nevner. Der er en sky som sola skinner igjennom og det er nok konturene av denne du ser. Men jeg forstår at du pirker litt på dette. Har langt ned mye jobb i dette bildet, så jeg gir meg nok mens leken er god, men takker for tips til forbedring.

God helg!

Mvh,

Lars M
Ane Therese R.

kjempefint bilde, fine farger :))
May-Brith O.

Festlig, men absolutt passende tittel, syns jeg:-) Et herlig og spennende bilde med strålene fra sola liggende bokstavelig talt på bakkenivå. Nydelige reflekter og farger på "eggene".
Roar K.

Hvis det som ser utbrent ut er ei sky så ødelegger den likevel bildet. Du har rett i at den ikke er utbrent. Jeg sjekka ikke første gang. Men den trekker all oppmerksomheten og bør enten klones vekk hvis du kan få det pent eller som jeg foreslo kutte til høyre for den.
Men vil du ha det slik så er det selvfølgelig ikke noe jeg har noe med. Men jeg synes du får et bedre bilde uten. Rart med den smaken og baken som alltid blander seg borti.

Roar
Bjarte W.

Jeg synes dette ble veldig bra, jeg. Vanskelig å ta bilder rett mot solen uten å vaske ut detaljene, så også med det blotte øye. Flotte farger på himmelen. Den lave solen tegner skygger på bakken og som igjen danner fine konvergerende buer i bildet. Det hele toppes med de sporadisk plasserte 'eggene'. Lekkert.

- Bjarte
Avsluttet .

Må nok dessverre til dette vakre bilde være enig med Roar angående den skarpe sola. Men hva skal vi vel gjøre?
Hadde det latt seg gjøre å legge sola bak et av traktoreggene så ville jeg prøvd på det.
Ellers så har du god kontroll på det meste. Fint innhold, men sola tar mye av oppmerksomheten.
mvh arild
Avsluttet .

Hei

Her likte jeg best v2 og formatet der.Fint komponert med sola til venstre og egga spredd utover.

Øyvind
Lars Ivarson F.

originalen for meg..samd med roar i at eit anna snitt hadde gjeve eit betre bilete...skikkeleg flotters vil eg sei
Carsten W.

Disse ruller ble et nesten klassisk motiv.
Men det er fasinerende og hver gang en glede å se hvilken surrealistisk preg de gir et vanlig landskap.
Frode L.

Hei.

Henger meg på Roar og Arild, den sterke sola stjeler for mye, ellers et flott bilde med fine fargetoner.

Frode.
Lars Morten B.

Tusen takk for hyggelige kommentarer og tips alle sammen.

Mvh,

Lars M
Ole K.

Tenk at nokon so stygge baller kan bli til noko so fint :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu