Nordbytjernet i blått
Tatt tidlig i januar ved Nordbytjernet i Jessheim.
Liker dynamikken, er ikke helt fornøyd med skarpheten.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-02-09 14:16:49
    Versjon #2
Utstyr
  • Leica D-Lux 4
  • -
  • Brennvidde5,1 mmmm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetJeg har med vilje skrudd tonene ganske mørke blå for å få dynamikken i sollyset frem. Er ikke helt fornøyd med skarpheten.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_373921} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
frøydis k.
Vinterlig og fint dette her. Flott lys og nydelige farger.
Frøydis
Jarle S.
Meget vakkert vinterbilde,velbalansert,flotte skarpe farger og god teknisk utførelse.
Dette kan du være stolt av.

Mvh
Jarle
Torbjørn K.
Fin stemning og flott vinterlys, men jeg synes ikke du er helt i mål med komposisjonen. Det blir for mange elementer å forholde seg til, og så tar sola mye oppmerksomhet uten at jeg føler at den er hovedmotivet. Jeg tror du ville fått et bedre bilde dersom du hadde tatt bildet i høydeformat, og kun konsentrert deg om tregruppa til venstre i bildet og stråa i forgrunnen under de. Da hadde bildet blitt enklere i innhold og mer effektfullt.

Torbjørn
Anna K.
Spennende forgrunn. Imponerende teknisk utfølelse. Nydelig helhets opplevelse. Men jeg synes at den svarte graderingen av himmelen litt for voldsom og ”spiser den opp” litt for mye - noe som gir ubalanse i bildet.
Marita B.
Wow! Nydlig bilde med flotte farger!
Marius N.
Hei, vakkert foto. nydlige skyformasjoner og fint vinterlys. Skarpheten plager ikke meg veldig. Jeg ville prøvd meg på et nesten kvadratisk utsnitt ved å kutte på høyre side helt til stolpen.

mvh Marius
Odd Tore S.
Dette var en fin blåstemning, en oversikt som inneholder en mengde separate motiver. Dvs. her har du en rekke muligheter i tillegg.
For å ta dette er stemningen dets styrke, men det favner heller vidt. Solstreifet over sivet er nydelig, men den utbrente sola trekker til seg alt for mye oppmerksomhet. Så den kan ofres.
Ekstremt mørk himmel tyder på vignetterende objektiv eller kanskje heller opphold i PS.
For solstreifets del hadde gjerne et høyere kamerastandpunkt vært mer effektiv?
Bl a stråene i forgrunnen og trepartiet til venstre for sola har potensiale som selvstendige motiver.
Odd Tore
Øivind Helge E.
Takk for kommentarene! Veldig mange nyttige innspill som jeg skal ta med meg videre neste gang jeg tar slike bilder. Den viktigste erfaringen er å komponerer godt med en vidvinkel. Da får man mange elementer å holde styr på. Jeg glemmer fort å ta hensyn til bakgrunnen. Den mørke graderingen av himmelen ble et kunstnerisk valg jeg tok. Jeg hadde en del mørke eksponeringer der himmelen gikk nesten i sort, og valgte å beholde den slik for å gi maksimal dynamikk til bildet. Mulig det ble for mye.

Jeg har lastet opp et alternativ bilde, der komposisjonen er en del renere. Synd at den versjonen ikke er like bra rent teknisk. (Noe uskarp)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu