New York
Utstyr
  • Olympus E10
  • -
  • Brennvidde9(35)mm
  • Blender-
  • FilmtypeDigital
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger551
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_34005} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Henrik T.

Finn to feil...
Bildet er en veldig grått.

-
Henrik
Atle H.

Feil nr. 1 - bildete er veldig grått,
feil nr. 2 - Det står masse bygninger der hvor det skulle vært sjø og skjærgård...
Henrik T.

Rettelse: Bildet er ikke EN veldig grått, men veldig grått...gikk noget fort...

-
Henrik
Stein Rune B.

Der skullen ha vørri ja.
Var der 1967 og 68 , kult.
Morten G.

Hei Per !

Jeg så du hadde svart Lisbeth på den andre versjonen av dette bilde at hun kunne se orginalen her. Så jeg stakk innom jeg også...for jeg var jo ikke særlig snill med min omtale av filterbruken.

Men her finner jeg et flott bilde :) - Bilde ble mye bedre uten filtret. Det gir et godt inntrykk av byen. Flott med vannlinjen som viser NY fra en flott side.

Men jeg har noen ''hva kan bli bedre''komentarer til dette også. Levels er stikkordet. Jeg leste ut levelkurven på bildet ditt og den er ute av justering på begge sider av ''fjellet''. Når jeg justerte dette ble det bare et knallshot.

Levels og evt. kurver er justeringer som må gjøres med digitale filer. Det er å regne som nødvendig mørkeromsarbeid. Veldig mange tar det for gitt at en digital fil er ferdig til bruk. Men det er sjelden at det er tilfelle.
De som bruker filmruller, trenger å fremkalle bildene, slik er det også for digitale bilder. De trenger også ''fremkalling'' . Dette består i å beskjære, justere levels, fargemetning, kurver etc. Dette er ikke manipulasjon, det er nødvendig behandling av bilde, akkurat slik man har gjort i mørkerommet eller fremkallingsmaskinen siden tidenes morgen !

Forsøk, det er svært enkelt. For ditt vedkommende ta bilde inn i bildebehandlingsprogrammet du bruker, velg ''image'', så undermeny ''levels''. Da får du opp en kurve som ser ut som et ''fjell''. Under fjellet har du tre punkter du kan skyve frem og tilbake. ta den venstre og skyv inn til der fjellet begynner, ta så den høyre og skyv inn til der høyresiden av fjellet begynner....og vips så har du et helt annet lys i bilde ditt. Det er blitt klarere, du er kvitt sløret og sollyset/kveldslyset som naturlig er tilstede fremtoner seg i en mye varmere tone.

OK... dette ble mye men det var et tips fra meg i dag :)

Ha en fortsatt god dag !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu