Fjærland - Den Norske Bokbyen #2
12 bokutsalg - 200.000 bøker. De fleste bokutsalg ligger i lokale, gamle bygninger, noe som gjør dei særpregede og artige (Slik som dette). Bokutsalgene bærer navn som ''Sjølplukk'','' Fjøsen'', ''Onkel Mikkel'', Vevstolen'', ''Arnold''(masse bøker fra 2.verdenskrig),''Kaffistova'' for å nevne noen. Omsetningen økte med 47% fra -03 til -04
Utstyr
  • Sony F-717
  • -
  • Brennvidde9,7mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger573
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_130039} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Venche J.

Artig dokumentasjon av en *virkelig* kuriositet. (Elsker bøker. Historie og krim/spenning samt en dose med fag. Da er dagen berget.)

Wenche.
Nikolai E.

Fin miljøskildring, godt komponert bilde. Gode farger, skarpt. Jeg har bare positivt å si om det tekniske. Rotet rundt ''butikken'' kan ikke fotografen noe for :) Innholdsmessig har bildet sin styrke i den dokumentariske miljøskildringen. Jeg liker bildet, rett og slett.
Hege J.

Hei Oddbjørn!

Maken til bokhandel skal man nok lete lenge etter... ;-)
DU fant den, fotograferte den og lar oss få ta del i den. Skryten du har fått over er velfortjent.

Rotet utenfor og den ''skrøpelige'' arkitekturen gjør jo bildet alene. Det setter sitt preg på denne bokhandelen, som vel må anses som meget uvanlig.

God skarphet og fint valg av fargemetning.

Artig og velformidlet bilde, Oddbjørn! :-)

Mvh Hege
Oddbjørn W.

Jeg må innrømme at jeg var litt i tvil i hvilken katagori jeg skulle legge dette bildet. Luktet litt på ''Arkitektur'', men fant at det vel drøyt, så jeg landet på ''Diverse''.

Wenche: Ja, dette er virkelig en kurositet, og her i Bokbyen hadde du likt deg, men du måtte nok hatt en hel dag på deg - minst. Mange ville nok mene at prosjektet var rene galematias - å legge 12 bokutsalg så aldeles avsides. Men det tydelig at det trekker mye folk, og omsetningsøkningen sier også sitt.

Nikolai: Det er så herlig med folk som er så gode til å ''trykke seg ut '' som du er: ''''Innholdsmessig har bildet sin styrke i den dokumentariske miljøskildringen''. Det er jeg helt enig i. Og at jeg ikke for skylden for at bildet er rotete noterer jeg også med tilfredshet. Bra ogs at du er fornøyd med det tekniske.

Hege: Jeg ser du bruker ordet ''bokhandel'', og det er selvfølgelig det vi er vant med. Har søkt igjennom nettet, og ordene jeg finner de bruker er ''aktørar'', ''utsal'', ''bruktbokhandlere'', og - som jeg bruker i innledningen til dette bildet - ''bokutsalg''. Men, som du også sier: Tror vi skal lete lenge for å finne noe liknende - sannsynligvis forjeves. Og du stadfester Nikolais utsagn om at innholdet i bildet gjør bildet.Noterer også at du godkjenner det tekniske.

Mange takk til alle for kommentarene.

Odd Tore S.

Dette var et herlig rotebilde med utrolig mye særpreget atmosfære.
Egentlig er jo selve bildet ganske rett på, men teknisk ikke til å klage på, og det formidler bra.
Det burde vel ligget under arkitektur, bygget som det er i en gjennomført nøktern stil med målbevisst gjenbruk, og samtidig bygget for fremtiden med innslag av trykkimpregenerte materialer.
Etter dette oversiktsbildet kunne det sikkert vært muligheter til å rykke nærmere inn på detaljer også?
Her kunne det vært artig å dykke etter gammel litteratur om teknikk.
Odd Tore
Oddbjørn W.

Registrerer at du mener det burde ha ligget under Arkitektur, noe jeg har kommentert over.
Ellers falt jeg veldig for din beskrivelse: ''Et herlig rotebilde med utrolig mye særpreget atmosfære'' Godt beskrevet!

Bildet er tatt rett på, som du beskriver, og styrken i bildet ligger på det dokumentariske aspekt. Jeg hadde ikke lagt ut dette bildet singel, men når det inngår i en serie kan det forsvares - mener jeg da. Mer detaljer har jeg ikke tatt av, men det blir oppgaven neste gang jeg reiser dit opp.

For de som er glad i å ''dykke etter gammel litteratur'' er dette paradiset!

Mange takk for kommentaren, Odd Tore, og lykke til! Følger med deg vet du.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu