Jæren - med den høye himmel
Bildet viser en del av Kvassheim Fyr
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-20 01:11:08
    Versjon #2
Utstyr
  • Sony F-717
  • -
  • Brennvidde9,7mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger340
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_127272} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Anne-Marit M.

Bildet er greit det, men synes nesten det ble for mye himmel her...Ville kanskje funnet noe mer å fokusere på, bare et forslag...Om du kanskje kunne gått ned på huk og tatt bildet, hvordan ville det blitt da?
Oddbjørn W.

Å ta bilde av Jæren er et kapittel for seg da det er så flatt. Og spør du poeter o.l. så snakker de alltid om ''den høge himmel''. Og jeg har ingen problemer med å være enig med deg om at det kansje er vel mye himmel. Jeg ville nå være på den sikre side.... Og så følte jeg veldig trang til å legge ut et enkelt motiv med få elementer.
Du har et forslag om å ha en lavere kameraposisjon, men om jeg legger all min godvilje til kan jeg ikke se at det er noen god løsning. Resultatet vil etter min mening bli enda mindre landjord, havet vil bli enda smalere, og himlen enda mer dominerende.
Men du skal ha mange takk for innspillet, Anne-Marit
Hege J.

Hei Oddbjørn!

Et typisk jærsk motiv dette. Det flate landskapet med dertil høy himmel er sånn vi har det rundt oss i denne landsdelen. Synes du skal la himmelen være som den er, den er med på å understreke det karakteristiske ved landskapet på Jæren.

Du har fotografert på en klar, fin dag og tatt et enkelt, men fint bilde av Kvassheim fyr. Bildet har fint mettede farger.

Personlig ville jeg hatt med litt mer til høyre på bekostning av noen centimeter i venstresiden. Synes bildet ble litt sidetungt... ;-)

Mvh Hege

Oddbjørn W.

Takk for kommentar, Hege!
Registrerer at du er enig i høyden på himmelen.
Du synes jeg burde ha dreid kameraet litt mer mot høyre. Ja, jeg skal ikke motsi deg i det. Problemer er at da ville jeg støtt på selve fyr-huset. Og da blir det et mer ''vidløftig'' bilde vi taler om. Men hadde det ikke vært for det tror jeg nok jeg ville gjordt som du anbefaler..
Det er forøvrig tåkelur-huset som er avbildet. Dvs. at hvis det var tett tåke så gav de 4 ''trompetene'' som vender ut mot havet fra seg noen meget, meget kraftige lyder som båtene kunne navigere etter.
Vigdis W.

Det kan være vanskelig å gjengi Jæren på riktig måte, det kommer jo an på øynene som ser.. Kan være enig i at ''høy himmel'' er det første man tenker på.
Bildet er litt skjevt, huset tipper litt mot venstre. Det røde taket stjeler litt vel mye av oppmerksomheten, dersom motivet er å gjengi Jærlandskapet.


vigdis
Vigdis W.

Det kan være vanskelig å gjengi Jæren på riktig måte, det kommer jo an på øynene som ser.. Kan være enig i at ''høy himmel'' er det første man tenker på.
Bildet er litt skjevt, huset tipper litt mot venstre. Det røde taket stjeler litt vel mye av oppmerksomheten, dersom motivet er å gjengi Jærlandskapet.


vigdis
Oddbjørn W.

Godt sett, Vigdis. Mange millimetrne var det ikke, men en ny versjon er lagt ut. Vet ikke hva du ellers mener med at bildet er litt skjevt. Horisonten er ihvertfall helt rett.
Yakk for kommentaren. En lærer at man aldri kan være nok nøyaktig - selv om det er ting en har hørt mange ganger - og påpekt i kommentering av andres bilder.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu